Julemarked i Stralsund og Wismar

Julemarked i verdensarvbyene Stralsund og Wismar

Stralsund er en havneby øst i Tyskland. Gamlebyen har siden 2002 stått på UNESCOs verdensarvliste. Det samme har Gamlebyen i Wismar gjort, og begge byene kan skryte av flotte julemarkeder. På hele strekningen mellom Gamletorget og Nytorget i Stralsund står juleboder skulder ved skulder. Rådhuskjellerens 1200 m2 er rammen om et kunsthåndverksmarked med mengder av fantasifulle julegaveideer under imponerende middelalderhvelvinger.
Julemarkedet i Wismar, som vi besøker siste dag i Tyskland, står i stil med byen og er veldig flott.


Dag 1 Hjemsted – Gøteborg – Kiel

Vår nye buss henter på avtalte steder, og via ferge fra Sandefjord til Strømstad kjører vi til Stena-terminalen i Gøteborg hvor «Scandinavica» venter oss med god mat og gode lugarer.


Dag 2 Kiel – Stralsund

Etter en god frokost om bord er vi klare for en tretimers kjøretur til Stralsund. Her sjekker vi inn på Intercity Hotel Stralsund, og vi er motiverte for å bli kjent med julemarkedet. På kvelden hygger vi oss på hotellet med nye venner, god mat og gode senger.


Dag 3 Stralsund

Etter en god frokost møtes vi av en norsk lokalguide, som viser oss hvorfor byen fins på verdens kulturarvliste. Deretter utforsker vi julemarkedet både i gatene og i Rådhuskjelleren før vi igjen trekker inn i hotellet vårt. Har dere mer overskudd, anbefaler vi imidlertid et besøk i Ozeanium, et akvarium som viser livet i Østersjøen og Nordsjøen, og som ble kåret til Årets museum i Europa i 2010.
Om kvelden er det middag på hotellet.


Dag 4 Stralsund – Wismar – Kiel – Gøteborg

Frokost på hotellet.
På vei tilbake til Kiel og ferga besøker vi også Hansabyen Wismar. Byen er et eventyr i seg selv, og det vakre julemarkedet på byens torg er en opplevelse vi må unne oss. Vi har god tid før vi vender tilbake til Kiel og Stena Line. Om bord er det julebord før vi etter hvert finner veien til lugarene.


Dag 5 Gøteborg – Moss – Horten – Hjemsted

Frokost om bord før vi kjører nordover. Denne gang kjører vi via Moss – Horten og rekker et stopp på Nordby før vi kommer til fergeleiet. Deretter er det vår oppgave å bringe dere trygt fram til deres avstigningssteder.


Reisefakta

Turkode:

1907

Avreisedato:

30.11.19

Hjemkomstdato:

04.12.19

Varighet:

5 dager

Reisemål:

Julemarked i Stralsund og Wismar

Grunnpris:

Nok 5800.00

Tillegg:

Enkeltrom 1200,-

Prisen inkluderer:

Rundreise med buss
Ferge Sandefjord – Strømstad
Stena Line Gøteborg – Kiel t/r
4 frokoster
4 middager
Omvisning i Stralsund med lokalguide
Bastø – Fosen Fergesamband, Moss – Horten